Интерен оглас

Скопје, 15 ноември 2018 година

 

Одлука за избор за унапредување на административен службеник во Дирекција за безбедност на класифицирани информацииСкопје, 6 ноември 2018 година

 

Дирекција за безбедност на класифицирани информации 06/2018Датум на публикување 06.11.2018 година.


Краен рок на аплицирање 10.11.2018 година.

Билатерални разговори со НСА на Хрватска

Скопје, 08 ноември 2018 година

 

По покана на директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, на 08 ноември 2018 година во просториите на Дирекцијата се одржа состанок на директорско ниво со претставници на Канцеларијата на Советот за национална безбедност на Република Хрватска.

Пристапни разговори со НАТО

Брисел, 18-19 октомври 2018 година

 

Претставници на Дирекцијата беа дел од делегацијата на Владата на Република Македонија предводена од Заменик претседателката на Владата на Република Македонија и министерка за одбрана Радмила Шекеринска, заедно со Националниот координатор за НАТО Стево Пендаровски, која што во Брисел на 18-19 октомври 2018 година ги реализираше пристапните разговори со НАТО.

Интерен оглас

Скопје, 2 ноември 2018 година

 

Одлука за избор за унапредување на административен службеник во Дирекција за безбедност на класифицирани информацииСкопје, 18 октомври 2018 година

 

Дирекција за безбедност на класифицирани информации 05/2018Датум на публикување 18.10.2018 година.


Краен рок на аплицирање 27.10.2018 година.

Интерен оглас

Скопје, 24 октомври 2018 година

 

Одлука за невршење избор за унапредување на административен службеник во Дирекција за безбедност на класифицирани информацииСкопје, 10 октомври 2018 година

 

Дирекција за безбедност на класифицирани информации 04/2018Датум на публикување 10.10.2018 година.


Краен рок на аплицирање 19.10.2018 година.

Интерен оглас

Скопје, 16 октомври 2018 година

 

Одлука за избор за унапредување на административен службеник во Дирекција за безбедност на класифицирани информацииСкопје, 5 октомври 2018 година

 

Дирекција за безбедност на класифицирани информации 03/2018Датум на публикување 05.10.2018 година.


Краен рок на аплицирање 09.10.2018 година.

Интерен оглас

Скопје, 16 октомври 2018 година

 

Одлука за избор за унапредување на административен службеник во Дирекција за безбедност на класифицирани информацииСкопје, 3 октомври 2018 година

 

Дирекција за безбедност на класифицирани информации 02/2018Датум на публикување 03.10.2018 година.


Краен рок на аплицирање 07.10.2018 година.

Билатерални разговори со НСА на Црна Гора

Скопје, 25 септември 2018 година

 

По покана на директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, на 25 септември 2018 година во просториите на ДБКИ се одржа состанок на директорско ниво со претставници на Дирекцијата за заштита на тајни податоци на Црна Гора.
На состанокот на којшто беа дискутирани повеќе прашања од заемен интерес за националните безбедносни авторитети на двете земји, акцент беше ставен на искуствата на Црна Гора во периодот на подготовките за пристапување кон НАТО.

Состанок на директорите на Националните безбедносни авторитети од регионот во формат 6S

Блед, 12 септември 2018 година

 

На 12 септември 2018 година во Блед, Република Словенија, се одржа Шестиот состанок на директорите на Националните безбедносни авторитети на земјите од поранешните југословенски републики (формат 6S), како консекутивна (back-to-back) активност со Осмата SEENSA конференција. Состанокот беше поддржан од Регионалниот совет за соработка на ЕУ (RCC) како резултат на неговата јасна определба за поддршка на сите форми на регионална соработка што не се контрадикторни на SEENSA форматот на соработка.

Обука за класифицирани информации во ДЦАФ

Скопје, 12 септември 2018 година

 

Од страна на ДЦАФ беше побарана обука за припадници на собраниската служба што ракуваат со класифицирани информации, и тоа од областа на персоналната и административната безбедност на класифицирани информации. Истата беше одржана на 12.09.2018 година во просториите на ДЦАФ од страна на вработени во Дирекцијата.

Syndicate content